Cari disini....

Loading...

Saturday, 1 October 2011

KoGhoje la kite sekuEknye..

hari ni maleh dh nk ciTer psal kmbin..tukar topik pulakla..asik2 kmbing je..mcm la xde vtvt len dlm hdup Ank peneRoka Felda nih..cter psal keJe aku la Plak..aku sKunk keje kilang getah unDer Felda(nama dirhsiekn)..jwtan kirenye pngkt executive la kaTe org bndar..kalu kt kmpuNg pegawai jela..keje ape si apek(nama glamer) tu??jwb mak aku...keje pegawai Felda..tp sjak nek pNgkat xpyahla mak aku sbut pegAwai tu lg..aku stat keje dgn Felda tahun 2008(as management trainee)...inGtkn keje duk Lab je wat R&d ke hape..last dbaginye bhgian pntadbiRan kilang..bLasah jela..

First2 kilang aku keje kt Setiu,terenGganu..pelan2 la bljar tntang teknikal mesin,beli getah,lyan tetamu n yg pling haRdcore adlh menGuruskn orG..nila yg aku Lemah nih..bek uruSkan kambing dr uruskn org..wpun kmbing mmpunyai otak tp xleh pikir tp lg snang ikut arahan brBanding manUsia yg dkurniakn Allah mmPunyai otak dn bleh brpIkir..Lu FIkirla senDiri kate Nabil(hr smLm die kawen rasenye)..tahniah2..aku xtau blela nk kaWen..alasan aku asl dtnye nape xkawen sng je.."org kacak mmg lambat kawen bro"....hahaha...mcm s*#*...

BrbaLik pda keje...sTelah 4tAhun d Ganu..ambe pun neK pngkAt pndoh ke Lurah Bilut plok..meMang aku rejeCT utk dnekkN pngkt nih..tp lasT2 terima jgaKla..slepas mmikiRkn Kilang ni dkat dgn kmPung aku.hehehe...bleh blik kmPung tiap2 mnGgu..perghhh,..bestt..tp Alhamdulillah..seGala puji bagi Allah Tuhan sekalaian Alam..uruSan aku d kilANg baru nih dperMudahkan sGat2..dGn getah bnyak(siap bleH alihantar ke kilG lain)..bleH dikaTekan mmG senangla keje jdnye.tp tu dr seGi bhn mentah dr segi len2 bYak aku kne Blajar lg..ntaHla ade masenye sronok bkerje nih b kdg2 mCm xmampu dh nak haruNgi ranjAu yg pnuH brduRi(ayat sastera cket)....

Stakat ni dlUla intro bab2 kejE nih..aku nk p Genting Highlands bergumbira brsama sahabat2...tema majlis ni adlh ala2 bachelor's party..haha..tp secara Islam(men futsal je pun)...hehe..Maassalamah..

1 comment:

  1. Aku pun pernah di offer kerja FELDA as management trainee, tapi oleh kerana tangan dah ditarik syarikat minyak. Kita pun ikutlah rentak, keluar kampung tengok tempat orang. Tengok perangai orang yang pelbagai.

    Daripada orang putih tulen, ke orang putih celup (yang belajar luar negara) mengenal pula isi hati dan budipekerti pelbagai makhluk alam semesta. Alhamdulillah, kini Allah bukakan peluang mengenal isi hati kambing. Ternyata lebih suci hati mereka ni. My best friend

    ReplyDelete