Cari disini....

Loading...

Tuesday, 13 March 2012

Meeting PPKM(Perstuan Pembiak Kambing Malaysia)

Sabtu lepas 10/3/2012  aku tlah mnghadiri 1st meeting PPKM stlah djemput khas oleh akhi Alwi(tq bro)..rase trharu+malu2 kmbing nk gi sbb sapela aku dbandingkn dgn otai2 yg tlah lame mnceburkn diri di arena perkambingan ini.tp dsbbkn niat utk belajar dr otai2 g rata bilangan kmbing 100++ mnakala aku pule 50 pun xcecah lg makanya...dgn muke xmalu dtg jgakla dgn brpndukn jmputan n alamat yg dkirim scara SMS oleh akhi Alwi..uku GPS je alamat tu n brjaya smpai dgn jayanya...

seramai 19orang pembiak kmbing dr serata pelusuk negara tlah memeriahkn meeting kali ini..dptla akhirnye brjumpe dgn akhi Alwi n brknalan dgn Wan ArRaudhah n Asas Best Farm(geng2 mude)..yg lain sume agak2 Legend tahap keOtaiannye..n rata2 bela kmbing BOER..hanya bro dr Perak je yg aku jmpe bela kmbing kampung n kacuk..xkesah bela kmbing apepun jnji bleh Untun maa..

senarai AJK PPKM seperti berikut:

Pengerusi    : Hj.Zainal(Boden)
N.Pengerusi : Datuk Razhi Yahaya(Perfect Agro)
S/Usaha       : Alwi Abu Yamin(AlwiGoatFarm)
Naib S/U     : Muhd.huzaimi(Perfect Agro)
Bendahari    : Shahbudin
AJK             : Datuk Dr.Aziz(Hulu langat)
                    : Hj.Zaid
                    : Prof Ramli (Pakar kambing)
                    : Dr.Johari
                    : Hj.Md Taib

sume otai2 nih..siap datuk2 lg tue.perghhh..motif PPKM ditubuhkan adlah utk mnjalinkn usahasama antra pembiak2 kmbing n sbgai satu wakil bg mnyuarakn suara2 merdu pembiak kpd kerajaan utk kepentingan negara,bangsa n agama..nmpak mcm dh mantap barisan pejuang nih..jgn ade udang di sbalik batu plak dahlaa..nnti aku tubuhkn Persatuan Pembiak Kambing Kampung Malaysia pulak.haha..
Hj.Zainal Boden...yg baju kuning BERSIh tu akhi Alwi..
otai-otai tekun mndgr ucapan pengerusi..
trselit jgak 1/4 badan aku..haha
Hj.Zaid otai melaka..suara bak halilintar..huhu

Alhamdulillah meeting brjln dgn aman damai tnpa agenda trsembunyi..msing2 mnyuarakan pndapat n diskusi brjalan dgn baik..second meeting akn dilangsungkn scepat mngkin."smentara enjin chopper masih panas"-kata Hj.Zainal(aku tmbah chopper)..Terima kasih diucapkn kpd Tuan rumah Hj.Zainal n Pn.Fatimah atas pnyediaan temPat meeting n makann yg mnyelerakn..sedap rendang kmbing die..perghhhh...aku nk wat rendang kambing gak raye nihhh...lpas2 meeting aku n akhi Alwi tlah memfollow akhi Wan(ArRaudhah) utk mlawat kndang dia di Kuang..1000ekor kmbing tue..mantopsss...terbaek dari ladang....

12 comments:

  1. Aku belum sempat post, ko dah buat dulu? si wan arraudhah pun sama. Dia pula post dulu. Memang laju macam sebastian vettel korang ni. Tak kisah lah nanti rekrut lagi geng geng pembiak. Kalau jenis yang vokal, tak takut ngan org pangkat besar lagi elok. Suruh dia masuk jadi ahli. Elok borang elektronik ye. Downloadable. Tapi aku tak reti pula nak buat. Sapa2 pandai?

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum Wrmbth,

    Ini ada web percuma buat borang diinternet. Senang je nak guna. Cubalah

    http://www.emailmeform.com/

    Contoh borang yang aku dah pakai lama boleh tengok bawah ni

    http://kambinghalal.blogspot.com/p/tempahan-online_21.html

    UMM BARAQAH RESOURCES
    http://kambinghalal.blogspot.com
    http://hargalembukorban2011.blogspot.com
    http://what-is-aqiqah.blogspot.com
    http://hargakambingboer.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. nak tahu juga apa blog atau laman web wan arraudhah tu. Rasanya pernah jumpa masa kursus sembelihan halal bulan lepas

    UMM BARAQAH RESOURCES
    http://kambinghalal.blogspot.com
    http://hargalembukorban2011.blogspot.com
    http://what-is-aqiqah.blogspot.com
    http://hargakambingboer.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Akhi fairul..google je ar-raudhah msti jmpenye.kalu di fb ar-raudhah bio-tech farm..kalu jmpe maybe wan tula.die mmg jnis rjin brckap.haha..

    ReplyDelete
  5. Hehe. Join jemaah mana dah mula akhi2 ni. Hehe. Jemaah kambing atau lain, sebelum ni WA dan BRO je.

    UMM BARAQAH RESOURCES
    http://kambinghalal.blogspot.com
    http://hargalembukorban2011.blogspot.com
    http://what-is-aqiqah.blogspot.com
    http://hargakambingboer.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Haha..saje sme je mknenye..bro-ther n akhi.sdap lg akhi.haha...sjak join jemaah kmbinla kne tkar cket sbb dh knal kn..yg xknal pnggl bro lg..jazakumullah khairan kathira ya akh..:-)

    ReplyDelete
  7. Afwan. Syukran wa marhaban bikum.

    UMM BARAQAH RESOURCES
    http://kambinghalal.blogspot.com
    http://hargalembukorban2011.blogspot.com
    http://what-is-aqiqah.blogspot.com
    http://hargakambingboer.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Lama tak update.Semua penternak sibuk benar ni


    UMM BARAQAH RESOURCES
    http://kambinghalal.blogspot.com
    http://hargalembukorban2011.blogspot.com
    http://what-is-aqiqah.blogspot.com
    http://hargakambingboer.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. salam..sy baru nk belajar nk jd penternak ni..nk mntak tolong otai-otai tunjukkan jalan ckit..kt mane tmpt yg boleh attend kursus ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALAM ALAIKA..utk krsus den sndiri xprnah brkursus scra formal.hnya prig mlwat n bljar direct dgn pntrnak lama.trutamanya ALwigoatfarm..bro bleh jengok blog dia,n kat situ byk bnda bleh blajar..kalu nk pi krsus brsijil den sarankan bleh lah gi join krsus di MJ Fatonnah..yg lain2 tu xdela byk mna pngisian dia.lbih elok bljr dr pntrnak sndiri..

      Delete